
recept
Mester



Kínai szezámmagos csirke
Hozzávalók
A sütéshez:
A mázhoz:
Tápérték(1 adag)
Elkészítés
- A kínai csirke elkészítéséhez a csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, felhasználásig félretesszük.
- Egy keverőtálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a keményítőt, a szódabikarbónát, a tojást, a vizet, az olajat és egy csipet sót, majd csomómentesre keverjük. Sűrűbb palacsintatészta-állagot kell elérnünk – ha kevés a folyadék, pótoljuk, ha híg, akkor lisztet adjunk hozzá.
- Egy wokban olajat forrósítunk. A hőmérséklet akkor jó, ha a tésztaalapból pár cseppet az olajba cseppentünk, és a cseppek felhabzanak, sülni kezdenek.
- A csirkecsíkokat jó alaposan beleforgatjuk a tésztamasszába, és a bundázott csíkokat egyesével, gyors mozdulattal az olajba helyezzük. Kb. 2 perc után csökkentünk egy kicsit a sütési hőmérsékleten, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük a falatokat. Szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük, és papírra helyezzük.
- Egy serpenyőben 1 ek olajat kezdünk melegíteni, erre kanalazzuk a paradicsompürét. Ha kicsit lepirult, hozzáadjuk a ketchupot, az ecetet, a mézet és a sót. Hozzáöntünk 1 dl vizet, és elkezdjük forralni.
- Ha a víz elforrt és a szósz buborékos, ragacsos állagú, beleszórjuk a szezámmagot, végül a csirkefalatokat. Jó alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a máz a csirkét.
- Melegen, jázminrizzsel tálaljuk.
Nézd meg videón, hogy készül a kínai szezámmagos csirke!
Megjegyzés
Tipp: Csípősen is készíthetjük, ha a mázhoz ízlés szerint csilit teszünk.
Ajánljuk még
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb


















