
recept
Bonyolult
Kínai mézes csirke egyszerűen
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. 1 ek olajat elkeverünk a vízzel, sóval és borssal és 10 percig állni hagyjuk a csirkét.
- Egy másik edénybe beleöntjük a lisztet, a kukoricalisztet, az Erős Pistát és a sört, és sűrű masszává keverjük, majd belekevrjük még a tojást. A szezámmagokat szárazon megpirítjuk.
- A húst belerakjuk a mázba és bő, forró olajban kisütjük. Ha már látjuk, hogy aranybarna, kivesszük. A szezámmagot elkeverjük a mézzel, a szójával, a keményítővel és végül ebbe a mázba beleforgatjuk a csirkemellet.
11 KÍNAI KAJA HÁZILAG - A SZEZÁMMAGOS CSIRKÉTŐL A PIRÍTOTT TÉSZTÁIG >>>
KÍNAI ÉDES-SAVANYÚ CSIRKE TÉSZTÁVAL >>>
CSILIS PIRÍTOTT TÉSZTA VILLÁMGYORSAN, HA NINCS KEDVED ELMENNI A KÍNAI BÜFÉIG >>>
Megjegyzés
A sör minimum 4 százalékos legyen, a kukoricaliszt helyett pedig étkezési keményítő is jó.
Ezt sokszor megcsináltam és mindig jól sikerült, aki barnára szeretné, rakjon a masszába egy kis szójaszószt.
A receptet SzakacsErik küldte. Köszönjük!



















