
recept
Egyszerű



Kevert meggyes süti
1
Hozzávalók
A tálaláshoz:
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet egy szűrőn lecsepegtetjük.
- A tojásokat kettéválasztjuk, és két külön tálba tesszük. A fehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük (konyhai robotgéppel).
- A tojássárgákat habosra keverjük a cukrokkal, majd a puha margarinnal, a liszttel, a sütőporral és a tejjel simára keverjük az egészet. Ha kész, óvatosan belekeverjük a fehérjehabot.
- Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (közepeset), és belesimítjuk a tésztát. A tetején szépen elosztjuk a meggyet, és a süteményt a sütőbe toljuk. 180 fokon, kb. 50 perc alatt készre sütjük.
- Ha megsült, megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
























