A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A zúzott fokhagymát kissé átpirítjuk a felforrósított olajban, hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a leszűrt paradicsomkonzervet, ízesítjük sóval, cukorral és a fűszerekkel, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik.
A langyos vízben elkeverjük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A liszteket összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olívaolajat, a felfutott élesztőt és a kefirt, majd alaposan kidagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, 3 cipóra osztjuk, és mindegyiket kb. 40 cm-es körré kinyújtjuk. Az első lapot megkenjük szósszal, rászórjuk a sajtot, majd ráborítjuk a második lapot, ezt is lekenjük szósszal és megszórjuk sajttal, végül ráborítjuk a harmadik lapot. Pizzavágóval 8-10 cikkre vágjuk, feltekerjük és kifli alakúra formázzuk.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 20 percig pihentetjük. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.