Kastély torta recept
recept
Mester

Kastély torta

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2015. 04. 27.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A lisztben elkeverjük a kakaóport és a sütőport. A tojássárgákat habosodásig keverjük az olajjal. A fehérjét elkezdjük felverni. Ha már elkeveredett, mehet bele a só. Tovább habosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg masszív habot kapunk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, de csak addig keverjük, amíg elvegyül a habban. A habból keveset tegyünk a liszthez, hogy lazább legyen az állaga, így könnyebb lesz elkeverni a habbal. Majd óvatosan forgassuk a többi habhoz.

Alul papírozott tortaformában (20 szeletes) sütjük, 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig. Végezzünk tűpróbát. Ha teljesen kihűlt, vágjuk fel a tortánkat 5 lapra.

A kristálycukrot lassú tűznél megolvasztjuk. Ha teljesen elolvadt, levesszük a tűzről, kicsit visszahűtjük kevergetéssel. Szilikonlapra vagy sütőpapírra csurgatunk az 1/4 részéből vékony csíkokat, amit majd apróbb darabokra törünk a töltelékhez és díszítéshez.

A maradékot visszatesszük a tűzre, és óvatosan felengedjük 2 dl tejszínnel. Legyünk nagyon óvatosak, mert fröcskölhet, és a cukor nagyon forró!!! Kevergetés mellett forrásig melegítjük, amíg teljesen visszaolvad a karamell. Hagyjuk hűlni.

Közben 3 dl tejszínt kemény habbá verünk, a langyos karamellt folyamatos keverés közben hozzáadjuk, végül hozzáadjuk a rumot, de ez el is hagyható.

A lapokat sorban egymás után megkenjük krémmel, karamellizált és apróra tört cukrot szórunk rá, és egymásra helyezzük. Kívülről saját krémmel kenjük, tetejét díszítjük krémrózsákkal. Oldalát kakaós morzsával vagy aprított pörkölt mogyoróval megszórjuk, a tetejét pedig reszelt csokival vagy forgáccsal. A maradék karamellizált cukorral, tetszés szerint díszíthetjük a tortánkat.

Megjegyzés
Családom egyik nagy kedvence ez a torta. A receptet és a fotót Marcsux küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Tejfölös pite csokoládémártással
Recept
Egyszerű

Tejfölös pite csokoládémártással

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Citromos tiramisu
Recept
Egyszerű

Citromos tiramisu

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Tiramisutorta
Recept
Egyszerű

Tiramisutorta

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Spenóttal töltött palacsinta
Recept
Egyszerű

Spenóttal töltött palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Őszibarackos-tejfölös kocka
Recept
Egyszerű

Őszibarackos-tejfölös kocka

80 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Túrós bögrés süti
Recept
Egyszerű

Túrós bögrés süti

45 perc
|
8 adag
|
Megfizethető

Friss receptek

Tejfölös pite csokoládémártással recept
Recept
Egyszerű

Tejfölös pite csokoládémártással

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Citromos tiramisu recept
Recept
Egyszerű

Citromos tiramisu

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Tiramisutorta recept
Recept
Egyszerű

Tiramisutorta

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Spenóttal töltött palacsinta  recept
Recept
Egyszerű

Spenóttal töltött palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Őszibarackos-tejfölös kocka recept
Recept
Egyszerű

Őszibarackos-tejfölös kocka

80 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Túrós bögrés süti  recept
Recept
Egyszerű

Túrós bögrés süti

45 perc
|
8 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.