A karalábéleves elkészítéséhez a zöldségeket, vagyis a karalábét, a répát és a burgonyát megtisztítjuk, majd egyenlő méretű kis kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát lereszeljük.
Ezután egy fazékban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és fél perc után mehetnek bele a zöldségek is. Rövid ideig pirítjuk, hogy egy kis színt kapjanak, majd jöhet rá a zöldségleves alaplé. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, és megszórhatjuk egy csipet kurkumával. Felforraljuk, majd lefedve, közepes lángon kb. 15-20 percig főzzük.
Amikor a karalábéleves zöldségei már majdnem puhák, beleszórjuk az orzó tésztát, és további 8–10 percig főzzük, amíg a tészta is megpuhul. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel. Elkészült a karalábéleves, forrón tálaljuk.
A karalábéleves ugyan vegetáriánus, de akár egy kis sült virslivel, tojással vagy pirított kenyérkockákkal is tartalmasabbá tehető. Ha szeretnéd még krémesebbé tenni, egy kevés főzőtejszínt vagy kókuszkrémet is adhatsz hozzá a végén.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.