
recept
Bonyolult


Karaj paprikás-lisztes bundában
Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított sertéskarajt szeletekre vágjuk, és kissé kiklopfoljuk. A megtisztított, átnyomott fokhagymát összekeverjük a tejjel, belerakjuk a hússzeleteket, majd lefedve a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
- Másnap lecsepegtetjük a húsokat, besózzuk őket, és megforgatjuk a pirospaprikával elvegyített lisztben. Azután közepes lángon pirosra sütjük mindet a felforrósított olajban.
- Egy nagyobb fazékban zsírjára sütjük a feldarabolt szalonnát. Beleforgatjuk a megtisztított, felcsíkozott kelkáposztát, ízlés szerint megsózzuk, és puhára pároljuk. Ha szükséges, hozzáöntünk egy kevés vizet.
- Végül hozzáadjuk a tejszínt, és forralunk rajta egyet. Ezzel kínáljuk a hússzeleteket.























