Elkészítés: Egy csomag babapiskótát beáztatok kávéba. Én instant és gyenge kávét használok, mert nem vagyok oda az ízéért, de akik szeretik a kávét, csinálhatják erős főzött kávéból. A piskótákat annyira áztatom be, hogy jól megszívják magukat, de félig szilárdak maradjanak. Ezeket jó szorosan helyezem el egymás mellett egy tálban. Én üveg tálat használok mert abban szépen látszanak a rétegek.
A krémhez lábosban vizet forralok, egy fémtálat helyezek a gőz fölé, és pár csepp étolajjal megolvasztom a fehércsokit. Ha felolvadt, hozzáadom a tejszínt, utána a brandyt vagy a rumot. Ha kihűlt, a kávés piskótára öntöm, és egyenletesen eloszlatom rajta.
A tetejére én instant kakaóport szoktam tenni, de mehet rá a keserű, hagyományos kakaópor is.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.