
recept
Mester
Karácsonyi rózsakalács (glutén-és tejmentes)
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt egy kis cukorral felfuttatjuk a tejben. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a reszelt citrom héjját, az olvasztott margarint és az élesztőt egy tálba rakjuk, jól összedolgozzuk és 30 percig kelesztjük.
- Diónyi nagyságú tésztákat szaggatunk, amit kinyújtunk és 4 helyen bevágunk. Olvasztott margarinnal megkenjük, darált cukros dióval vagy kakaóporral megszórjuk és szirmonként felhajtjuk rózsa formába.
- Sütőpapírral bélelt kerek tortaformába rakjuk és tojásos tejjel megkenjük a szirmokat. 180 fokon 25 percig sütjük.
MÁRVÁNYOS KALÁCS >>>
Megjegyzés
A recepthez a Nutrifree mix per Pane kenyérport használtam.




















