
recept
Egyszerű


Karácsonyi csokoládélikőr
Hozzávalók
Elkészítés
- A karácsonyi csokoládélikőr elkészítéséhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáöntjük a tejszínt és felmelegítjük. Hozzáöntjük a tojásos cukrot, majd állandó kevergetés mellett kb. 10-15 perc alatt besűrítjük.
- Hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Hozzákeverjük a rumos meggy aromát. Állandó kevergetés mellett langyosra hűtjük, és hozzáadjuk a rumot is.
- Az elkészült csokilikőrt tisztára mosott üvegbe töltjük, és fogyasztás előtt legalább 2 napot érni hagyjuk a hűtőszekrényben.
Nézd meg videón, hogyan készül a házi csokilikőr:
Megjegyzés
Nagyon különleges gasztro ajándék lehet karácsonyra.
Ajánljuk még
Hasonló receptek

Recept
Mester
Kecskesajtos sertéskaraj diós bundában áfonyás zöldborsmártással
45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető























