A túrót áttörjük a szitán, és belereszeljük a citrom héját, hozzáöntjük a levét, beleaprítjuk a kaprot.
A hideg tejszínből a porcukorral, sóval együtt kemény habot verünk, és beleforgatjuk a túróba.
A barackot felszeleteljük, a mézen megsütjük, karamellizáljuk, aztán félretesszük.
A zabos ropogóshoz a barnacukrot egy teflon serpenyőben megolvasztjuk, majd ráöntjük a zabpelyhet. Alacsony lángon, kevergetve megpirítjuk, majd sütőpapírra kiborítva kihűtjük.
Tálaláskor egy mélyebb tányérba szórjuk a zabpelyhes ropogóst, ráhalmozunk a túrókrémből, és megkoronázzuk desszertet a sült barackkal, esetleg még egy kis kaporral.
Nézd meg videón, hogyan készül a különleges zabpelyhes barackos túródesszert
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.