A cukkinifasírthoz a cukkinit megmossuk, majd a végei levágása után egy tálba reszeljük. Megsózzuk, és 30 percig állni hagyjuk. Azután kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet, majd összedolgozzuk az apró szemű zabpehellyel, a tojással, valamint egy kevés sóval és borssal.
A tökfőzelékhez a hagymát meghámozzuk, finomra vágunk. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a legyalult tököt, felöntjük 4 dl vízzel, majd megsózzuk, megborsozzuk. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és kis lángon főzzük 15 percig.
Közben felforrósítunk egy kevés olajat egy serpenyőben, kis kupacokat adagolunk bele a cukkinis masszából, majd lelapítjuk őket, és mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük.
Kimerünk a főzelékből 3 merőkanálnyit, hozzáadjuk a lisztet, és botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a többihez, és még néhány percig főzzük. Végül az ecettel és a finomra vágott kaporral ízesítjük.
Megjegyzés
"Bár nincs mindenkinek szép emléke a menzás kapros tökfőzelékről, érdemes még egy esélyt adni neki, és elkészíteni egészséges verzióban! Egy friss, nyári fogást kapunk, a főzőtök szénhidrát tartalmát pedig még számolnunk sem kell a 160 grammos diétában."
Egy adag: 275 kcal
(Iklódi Dóra, gasztroblogger)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.