
recept
Bonyolult

Joghurtos-citromos padlizsánkrém
Hozzávalók
Elkészítés
- A joghurtos-citromos padlizsánkrém elkészítéséhez a padlizsánokat gázláng felett vagy a sütőben a grill alatt megsütjük, amíg a bőrük kissé megég, a húsuk pedig krémesre puhul. Műanyag zacskóba tesszük pár percre, hogy a bőrük fellazuljon, majd meghámozzuk.
- Feldaraboljuk a padlizsánokat, egy edénybe tesszük az olívaolajjal, a citrom kifacsart levével és a zúzott fokhagymával, pépesítjük, majd összekeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk.
- Citromgerezdekkel tálaljuk. Friss kenyeret vagy pitát adunk mellé.
Megjegyzés
A padlizsánt sütés után össze lehet keverni paradicsommal, citromlével, olívaolajjal, petrezselyemmel és kaporral, és el lehet hagyni a joghurtot a tejérzékenyeknek.
A receptet Palmafa123, a fotót Mimi küldte. Köszönjük!


















