
recept
Mester



Japán felhőpalacsinta (szuflépalacsinta)
japán palacsintajapán felhőpalacsintapalacsinta receptfelhőpalacsintaszuflépalacsintaalapanyagtípusalkalomAllergénekDesszertekfehérjeGlutént tartalmazó gabonafélékgyerekGyerekzsúrháziasjapánjellegKarácsonyiklasszikusnemzetiség, országpalacsintákPalacsinták és gofrikreformkonyhaReggelistílusTársaságTejtípusTojásUzsonnavegetáriánus
Hozzávalók
Elkészítés
- A japán palacsinta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
- A tojássárgáját a tejjel és az olajjal alaposan kikeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a cukorral elkevert vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad.
- A felvert tojásfehérjét óvatosan a tojásos-lisztes-cukros masszába forgatjuk, és egyneművé keverjük.
- A tésztát nyomózsákba töltjük. A serpenyőt nagyon vékonyan kikenjük és felmelegítjük. Kis gombócokat nyomunk a serpenyőbe, majd pár csepp vizet adunk a tészatahalmok közé. Lefedjük a serpenyőt, és 4 percig így sütjük. Ekkor levesszük a fedőt, megfordítjuk a palacsintákat, ismét vizet adunk hozzá és ismét lefedjük. További 4 percet sütjük.
- Lapát segítségével kiszedjük a japán palacsintákat a serpenyőből, és melegen, gyümölccsel megpakolva, lekvárral és porcukorral meghintve kínáljuk!
Nézd meg videón, hogyan készül a japán palacsinta

















