
recept
Egyszerű
Írós Graham-kenyér
Hozzávalók
Elkészítés
- Az írót a margarinnal és 5 dl vízzel együtt kézmelegre (kb. 37 fokra) langyosítjuk egy edényben, majd belemorzsoljuk az élesztőt és feloldjuk.
- Egy keverőtálban elvegyítjük a kétféle lisztet, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk az élesztős folyadékot, és konyhai robotgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk kb. 5 perc alatt. Letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 20 percig, amíg közel a duplájára dagad.
- A megkelt kenyértésztát kézzel alaposan átgyúrjuk. Ezután lisztezett felületen 2 cipót formázunk belőle, és további 10 percig kelni hagyjuk.
- Végül a kenyereket vízzel megkenjük, a tetejükön bevágjuk, és 220 fokon sütjük kb. 40 percig.




















