
recept
Mester
Ide Süss! Szandi serrano sonkás és camambertes pogácsái
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az tészta összetevőit alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.
- A tésztát vékonyra nyújtjuk, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan lekenjük tojással, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztát elforgatjuk 90 fokkal, majd megismételjük a 2. pontban foglaltakat. Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
- Ismét megkenjük tojással, sózzuk, borsozzuk. 10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig sütjük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.
MANGÓKRÉMES ÉS KARAMELLIZÁLT FEHÉRCSOKIS TARTE>>>
BLAHA LUJZA SZELET IDE SÜSS! MARIANNTÓL>>>
IDE SÜSS! ANITA AMERIKAI FÁNKJAI>>>
Megjegyzés
Recept és fotó: Viasat 3 / Ide süss!























