Ide süss! Rákóczi-túrós mini torta újragondolva Gergőtől recept
recept
Rafinált

Ide süss! Rákóczi-túrós mini torta újragondolva Gergőtől

120 perc
0 adag
Megfizethető
2018. 04. 03.

Elkészítés

  1. A linzer hozzávalót egy aprítóban összedolgozzuk, majd hűtőben 30 percet pihentetjük. Ha összeállt a tészta, vékonyra nyújtjuk, és 180 fokon, 10 perc alatt kisütjük.
  2. A mazsolát rumba áztatjuk, hogy megszívja magát. Ha kisült a tészta, ismét visszatesszük az aprítóba, és hozzáadjuk az áztatott mazsolát. A kettőt összedaráljuk, így kapunk egy mazsolás-mandulás kekszalapot, ami a minitorta legaljára kerül.
  3. A barackot meghámozzuk, pépesre törjük, majd hozzáadjuk a citromot és a porcukrot. A rumot felmelegítjük és beleáztatjuk a zselatint. Ha kiázott, hozzáadjuk a barackhoz. Formába tesszük az így kapott pürét, majd megdermesztjük. Ez lesz a kekszalapra kerülő keményebb barackpüré.
  4. A túrót szitán átpasszírozzuk, hozzáadjuk a citromhéjat, 1 teáskanál tojássárgáját, valamint a vaníliát. A tejszínt a mascarponéval és a cukorral felverjük. 20 g tejszínt felmelegítünk majd felolvasztjuk benne a zselatint. Ezt a túróba forgatjuk, majd a maradék felvert tejszínnel lazítjuk. Ez adja majd a Rákóczi-túrós túrókrémes rétegét.
  5. A tojásfehérjét egy csipet sóval és 40 g cukorral puha habbá verünk. 120 g cukor és a víz segítségével cukorszirupot főzünk (120 fokig hevítjük), majd a fehérjéhez csorgatjuk. Ebből készülnek majd a tojáshab örvények a minitorta tetejére.
  6. A mazsolát rumba áztatjuk. Ha megszívta magát, leszűrjük, hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, majd leturmixoljuk az egészet. Ebből készülnek a túrókrémbe kerülő izgalmas mazsola cseppek.
  7. A sárgabaracklekvárhoz a sárgabarackot lepürésítjük a cukorral, és hozzáadjuk a citromok levét és a héját. Pektinnel felfőzzük, majd hozzáadjuk a kiáztatott lapzselatinokat. Hagyjuk kihűlni.
  8. Összeállítjuk a desszertet: a tésztatöret kerül legalulra, majd ráhelyezzük a már megszilárdult barackzselét. Erre halmozzuk a túró mousse-t, és elegyengetjük a tetején a mazsolacseppeket. A tojáshabból örvényeket formálunk, körberakjuk vele a tortánkat, majd a minitorta közepébe csorgatunk a sárgabaracklekvárból. A tojáshabot cukrászfáklya segítségével megpörköljük. Friss sárgabarackkal díszítjük.

    CSOKIS-MOGYORÓVAJAS-SÓSKARAMELLÁS TÁNYÉRDESSZERT GERGŐTŐL >>>

    GERGŐ MÁLNÁS-KARDAMOMOS EKLER FÁNKJA >>>

    Még több recept a versenyzőktől és a zsűritől >>>

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Rákóczi-túrós
Recept
Mester

Rákóczi-túrós

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Sajtos-sonkás háromszög
Recept
Egyszerű

Sajtos-sonkás háromszög

45 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Rákóczi-túrós pite
Recept
Mester

Rákóczi-túrós pite

120 perc
|
16 adag
|
Átlagos
Rákóczi túrós
Recept
Rafinált

Rákóczi túrós

75 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Karácsonyi rolád, ahogy Kabát Peti készíti
Recept
Bonyolult

Karácsonyi rolád, ahogy Kabát Peti készíti

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Hamis Rákóczi túrós totuból
Recept
Egyszerű

Hamis Rákóczi túrós totuból

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos

Hasonló receptek

Friss receptek

Egyszerű sárgadinnyeleves  recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű sárgadinnyeleves

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Sütés nélküli málnatorta  recept
Recept
Rafinált

Sütés nélküli málnatorta

90 perc
|
12 adag
|
Költséges
Zöldborsós tésztatorta recept
Recept
Bonyolult

Zöldborsós tésztatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Sonkás tortilla recept
Recept
Egyszerű

Sonkás tortilla

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Olasz pizzarecept
Recept
Egyszerű

Olasz pizzarecept

140 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.