A húsvéti sütinyalóka elkészítéséhez először a sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.
A vajat egy másik tálban a porcukorral és a vaníliás cukorral 1-2 perc alatt habverővel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és további 1-2 percig keverjük. Végül a citromhéjat és levet is hozzáadjuk, majd egy keverés után a tejszínt és a joghurtot is.
A lisztet és a tejet felváltva a masszához adogatva összeállítjuk a tésztát és a sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 45 perc alatt készre sütjük. A kisült piskótát rácsra téve kihűtjük.
A kihűlt tésztát összemorzsoljuk, majd tetszőleges arányban összegyúrjuk a málnalekvárral és a reszelt marcipánnal, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ezután golyókat hengergetünk belőle és sütőpapírral bélelt tálcán a mélyhűtőbe tesszük és kifagyasztjuk.
A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, amelyhez pár csepp sárga ételfestéket is keverünk.
A fagyos tésztagolyókba saslikpálcát szúrunk, majd az olvasztott fehér csokiba mártjuk-forgatjuk. Ilyenkor arra érdemes figyelni, hogy közvetlenül a pálca töve is csokis legyen, ez fogja a helyén tartani a sütinyalókát. Egy hungarocell tömbbe beleállítjuk a pálcikákat arra a pár másodpercre, amíg megdermed a golyókon a csoki.
Színes marcipánból és cukorkákból kialakítjuk a csibe csőrét, kezét, lábát, és a kis alkatrészeket egy-egy pötty olvasztott csokival a helyére ragasztjuk, legvégül apró cukorgyöngyből ráragasztjuk a szemeket is.
Nézd meg videón, hogyan készül a húsvéti sütinyalóka, a pipi cake pop!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.