
recept
Mester
Húsvéti göngyölt csirkemell
Hozzávalók
Elkészítés
- A húsvéti göngyölt csirkemell elkészítéséhez első lépésként keményre főzzük a tojásokat. Ha kihűltek, karikákra vágjuk. A sajtot és a füstölt sonkát vékonyan szeleteljük.
- A csirkemell filéket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és megkenjük ecetes tormával. Mindegyik csirkemellre teszünk 2 csík bacont, 4-5 szelet főtt tojást, 1-1 szelet sajtot és füstölt sonkát, valamint 3-4 levél medvehagymát, majd felgöngyöljük.
- A felgöngyölt csirkemelleket olajozott, szárnyas fűszerkeverékkel megszórt alufóliára fektetjük, és szorosan a fóliába csavarjuk.
- A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és 185 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt kszre sütjük.
- Köretnek medvehagymás párolt zöldséget készíthetünk.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!





















