
recept
Egyszerű
Hússal töltött zöldségek
hússal töltöttparadicsomostöltött zöldségalapanyagtípusalkalomebéd-vacsora otthonraEgytálételekfehérjefőételFőételekJELEZD PIPÁVAL, HA NEVEZNÉL A RECEPTEDDEL A „NAGY NYÁRI RECEPTVERSENY" JÁTÉKBAjellegkeményítőklasszikusmagyarmagyarosnemzetiség, országsertéshúsosSertéshúsos ételekstílustípusVersenyek
Hozzávalók
Elkészítés
- A hússal töltött zöldségek elkészítéséhez a megmosott paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomok belsejét óvatosan kikaparjuk, a két kis tököt kettévágjuk, belsejüket kivájjuk.
- A káposzta- és szőlőleveleket egy pillanatra lobogó vízbe mártjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a rizst, üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük a darált húsra. Megózzuk, megborsozzzuk és összegyújruk. A masszát a zöldségekbe töltjük, lábosba tesszük és felöntjük vízzel. (Ha van húsleves vagy zöldséglé, használjuk azt, még finomabb lesz a végeredmény.) Megszórjuk a csomborral és a kaporral, és puhára főzzük.
- A lisztből a maradék olajjal rántást készítünk, felöntjük a paradicsomlével és besűrítjük a mártást.
Megjegyzés
Langyosan a legfinomabb.



















