
recept
Egyszerű


Húsos rakott brokkoli
brokkolis receptfokhagymásdarált húsostejfölösrakott brokkolialapanyagtípusalkalomAllergénekdiétásebéd-vacsora otthonraegytálételEgytálételekfehérjeFőételekháziasjellegmagyarnemzetiség, országreformkonyharizsessajtossertéshúsosSertéshúsos ételekstílusTársaságTejtípusTojásVasárnapi ebédVersenyekZepter receptverseny
Hozzávalók
A kenéshez:
Elkészítés
- A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A brokkolit közepes rózsákra szedjük, majd sós, lobogó vízben, lefedve kb. 5 perc alatt roppanósra főzzük. Jéghideg vízbe szedjük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
- A vöröshagymát apróra kockázzuk, és egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk rajta. Megsózzuk, megborsozzuk, és fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) és ételízesítővel ízesítjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedve puhára főzzük. A rizst a szokásos módon sós vízben puhára főzzük.
- Egy közepes méretű tepsit kikenünk vékonyan vajjal, majd az alján elosztjuk a lecsepegett brokkolit, és meghintjük egy kevés sóval. Ha puha a hús, és elfőtte a levét, akkor összekeverjük a rizzsel, és egyenletesen elsimítjuk a brokkoli tetején.
- A tejfölt simára keverjük a tojással, és a rizses rétegre kenjük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt 200 fokon hőlégkeveréssel szép pirosra sütjük.
























