
recept
Egyszerű



Hortobágyi palacsinta
Hozzávalók
A töltelékhez:
A palacsintához:
A sütéshez:
Elkészítés
- A hortobágyi palacsinta elkészítéséhez maradék paprikás csirkét használunk. A töltelékhez a csirkecombokról eltávolítjuk a bőrt, lefejtjük a húst a csontról, majd késes aprítóba tesszük 4–5 evőkanál szafttal együtt, és krémesre törjük.
- A maradék szaftot szitán átpasszírozzuk, egy kisebb lábasba tesszük, hozzáöntjük a 150 ml tejszínt, majd összeforraljuk. Ez lesz a mártás.
- A palacsintatésztához a tojást, a tejet és a szódavizet habverővel összekeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a sót. A masszát 30 percig pihentetjük.
- Egy kevés olajat felforrósítunk a palacsintasütőben, és 4 db palacsintát sütünk.
- A palacsintákra elosztjuk a csirkehúsos tölteléket, feltekerjük, majd felkarikázva, a tejszínes szafttal meglocsolva tálaljuk.
Megjegyzés
Tipp: ha a szaft túl sűrű, kevés vízzel vagy tejszínnel lazítható; ha túl híg, rövid ideig forralva besűríthető.


















