
recept
Mester



Holsteini túrótorta homoktöviszselével
Hozzávalók
A túrókrémhez:
A tetejére:
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk vagy robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk, majd folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben kb. 30 percig.
- Közben a töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a túrót. Ezután egyenként beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját, valamint a keményítővel elvegyített tejfölt. Végül két részletben, lazán beleforgatjuk a tojások fehérjéből és a sóból vert kemény habot.
- A hideg tésztát kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát vagy egy kapcsos tortaformát úgy, hogy körben a szélét peremnek felhúzzuk.
- A túrótölteléket a tésztára halmozzuk és elsimítjuk. A tortát a 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 50 percig, és a résnyire nyitott sütőajtó mögött hagyjuk kihűlni.
- A homoktövislét elkeverjük az almalével, egyet forralunk rajta, majd a tortazselével besűrítjük. Egyenletes rétegben elosztjuk a kihűlt torta tetején, és hideg helyen hagyjuk megszilárdulni.
Megjegyzés
Ízlés szerint egy kevés banánnal is összeturmixolhatod.
























