
recept
Egyszerű
Házi zabfalatok
Hozzávalók
Elkészítés
- A hozzávalókat összekeverjük (vigyázzunk, a tejet lassan adagoljuk, inkább fokozatosan öntsük hozzá, érdemes pár percet várni, mert a zablisztnek és a zabpehelynek is kis idő kell, hogy bedagadjon), majd az így kapott tésztából kis lapos, kerek korongokat formázunk.
- Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, és kb. 20 perc alatt forró sütőben aranybarnára sütjük.
14 ROPOGÓS ÉS OMLÓS KEKSZ A HÉTKÖZNAPOKRA >>>
12 EGYSZERŰ ZABKEKSZ, AMIT MUSZÁJ MEGSÜTNÖD >>>
ZABPEHELY, A CSODAALAPANYAG - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>>
Megjegyzés
Én megszórtam a kekszek tetejét is magkeverékkel és dióval. Minél barnábbra sül a keksz, annál finomabb. Magkeverék helyett lehet beletenni mazsolát vagy bármilyen aszalt gyümölcsöt apróra darabolva!
A receptet és a fotót Didikebaba küldte. Köszönjük!























