A házi tortillalap elkészítéséhez lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót és elkeverjük. Ezután jöhet hozzá az olaj és a kézmeleg víz, majd kézzel kemény tésztát gyúrunk.
Ha minden lisztet felvett, akkor folpakba csomagolva tíz percet pihentetjük a tésztát.
A tésztát elosztjuk hat részre, kézzel gombócokat formázunk belőle és folpakkal letakarva hagyjuk ismét pihenni, hogy rendeződjön a gluténszerkezet.
A gombócokat lisztezett felületen olyan méretűre nyújtjuk, amekkora a legnagyobb serpenyőnk, a tortillalapokat ugyanis száraz serpenyőben, magas hőfokon kell megsütni, így lesznek majd szép hólyagosak.
A kisült, még meleg tortillalapokat konyharuhával letakarjuk, így visszapuhulnak és könnyen feltekerhetjük majd.
Nézd meg videón, hogyan készül a házi tortillalap!
Megjegyzés
A kisült, még meleg tortillalapokat halmozzuk egymásra és takarjuk le konyharuhával, a pára hatására ugyanis vissza fog puhulni a tészta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.