
recept
Egyszerű

Házi paradicsomszósz
Hozzávalók
Elkészítés
- Olívaolajon megdinszteljük a meghámozott, felaprított vöröshagymát. Utána hozzáadjuk az apróra vágott szálzellert, majd néhány perc múlva a meghámozott, felaprított fokhagymát is. Megsózzuk, megborsozzuk és folyamatosan kevergetve pároljuk, pirítjuk, hogy ne égjen oda.
- Felöntjük az apróra vágott paradicsommal, újra sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadunk egy pici vizet is. Ezután alacsony lángon főzzük legalább egy órán át.
- Ha szükséges, még adhatunk hozzá egy kevés vizet félidőnél. A végére már csak a felaprított bazsalikom marad, amit egyenletes mozdulatokkal keverünk a paradicsomszószba.
- Az elkészült szósz használható pizzatésztára, paradicsomos húsgombóchoz, bolognai spagettihez, de mártogatósként is nagyon finom.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A HÁZI PARADICSOMSZÓSZ:
Megjegyzés
A házilag készített paradicsomszószt lezárt üvegben hűtőszekrényben tárolhatjuk.























