A házi majonézhez a tojássárgákat egy tálba tesszük és fellazítjuk.
Az olajat vékony sugárban, apránként hozzácsurgatjuk a tojássárgához és habverővel, gyors mozdulatokkal keverni kezdjük. Ezt ismételjük folyamatos keverés mellett, amíg az olaj el nem fogy és a majonéz sűrű állagú lesz.
Ezután hozzákeverjük a mustárt, sót és citromlevet. Ha szükséges, önthetünk bele még egy kevés olajat.
Hűtőben egy-két napig eláll, de a legjobb ha majonézes salátát készítünk belőle.
Nézd meg videón, hogyan készül a házi majonéz!
Megjegyzés
A majonézt készíthetjük botmixerrel is, úgy gyorsabb és kevésbé fárasztó mutatvány.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.