

recept
Bonyolult



Hartyáni krémes
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítés
- A hartyáni krémes receptjének elkészítéséhez először a sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra és két sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A mézet, a cukrot, a tojásokat és kakaóport vízgőz felett összeolvasztjuk. Egy tálban elvegyítjük a lisztet a szódabikarbónával és összedolgozzuk a mézes-tojásos keverékkel. Ha túl kemény, morzsálódós lenne a tészta, hozzáadunk egy-két evőkanálnyi tejet.
- A tésztát két részre osztjuk és lisztezett munkafelületen 24x34 centis lappá nyújtjuk, a sütőpapírral fedett tepsire helyezzük és 5-6 perc alatt készre sütjük. A kisült tésztalapokat rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krémhez a pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk, letakarjuk folpakkal és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz és csomómentesre dolgozzuk a krémet.
- A lefőzött kávéban elkeverjük a rumot és egy nagyobb tálkába öntjük.
- Az egyik tésztalapot egy tálcára vagy deszkára helyezzük és ráhalmozzuk a krém felét és szépen elsimítjuk. A babapiskótákat egyesével belemártjuk a kávéba és a tésztalap rövidebb oldalával párhuzamosan két sorban ráhelyezzük a krémre.
- A babapiskótákra halmozzuk a maradék krémet, elsimítjuk és ráhelyezzük a második tésztalapot. Finoman lenyomjuk és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy felpuhuljanak a mézes lapok.
Nézd meg videón, hogyan készül a hartyáni krémes:
Megjegyzés
A hartyáni krémes egy klasszikus lakodalmas sütemény, ami tökéletes ünnepi alkalmakra, de egy egyszerű hétvégére is jó választás.
Ajánljuk még
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb




















