Hamis túrós batyu (totuval) recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojás

Hamis túrós batyu (totuval)

105 perc
2 adag
Átlagos
2023. 03. 25.

Elkészítés

  1. A lisztet kimérjük egy tálba – ha van dagasztógépünk, akkor annak a táljába –, majd a sóval és a citromhéjjal elkeverjük.
  2. Ezután a liszt közepébe egy mélyedést készítünk, beletesszük a zsiradékot, a tojássárgáját, a cukrot, és ide morzsoljuk az élesztőt is.
  3. Langyosra melegítjük a totutejet (nem szabad forróra, mert elpusztul az élesztő) a mélyedésbe öntjük.
  4. Ha géppel dagasztunk, akkor addig kell dagasztani a tésztát, amíg a tészta felülete szép sima és már alig ragad a tálhoz. Ha kézzel dolgozunk, akkor egy villával kezdjük kevergetni a totutejes élesztős elegyet úgy, hogy egyre több lisztet keverünk hozzá. Ha már a villával nem tudjuk keverni, mert olyan sűrű, akkor tisztítsuk le a villát, és belisztezett kézzel kezdjük el dagasztani a tésztát, addig, amíg már alig ragad a kezünkre. Érdemes egyszer-kétszer megmosni a kezünket gyúrás közben, így gyorsabban egynemű lesz a tészta, és könnyebb lesz vele dolgozni.
  5. Ha kész a tésztánk, akkor betehetjük a hűtőbe egy nagyobb tálban, letakarva, akár 2 napig is pihenhet, kelhet ott, és akkor dolgozzuk fel, amikor szeretnénk. Ha rögtön szeretnénk, akkor takarjuk le a tésztánkat, és pihentessük meleg helyen kb. fél órán át. Ezután óvatosan gyúrjuk át, és újabb fél órán át pihentessük.
  6. A töltelékhez a totut villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. A citromlével ízlés szerint ízesítjük.
  7. A tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagságúra és négyzet alakúra nyújtjuk, és 4 egyforma négyzetre vágjuk.
  8. A tölteléket négy részre osztjuk, a tésztanégyzetek közepére halmozzuk, a tészta négy szélét megkenjük a felvert tojással, majd összefogjuk a négy sarkát a töltelék felett, és kissé összenyomjuk, akár meg is csavarhatjuk.
  9. A batyukat egyenlő távolságban egymástól a tepsire rakjuk, letakarjuk a konyharuhával, és 15-20 percig pihentetjük, majd alaposan lekenjük a tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


 

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Túrós batyu kelt tésztából
Recept
Bonyolult

Túrós batyu kelt tésztából

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Túrós batyu
Recept
Mester

Túrós batyu

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Expressz túrós batyuk muffinsütőben sütve
Recept
Egyszerű

Expressz túrós batyuk muffinsütőben sütve

30 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Túrós batyu, ahogy Szabi, a pék készíti
Recept
Mester

Túrós batyu, ahogy Szabi, a pék készíti

55 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Házi túrós batyu
Recept
Egyszerű

Házi túrós batyu

55 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Klasszikus túrós táska
Recept
Egyszerű

Klasszikus túrós táska

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Hasonló receptek

Diós-almás gyümölcskenyér recept
Recept
Egyszerű

Diós-almás gyümölcskenyér

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pillekönnyű szalagos fánk recept
Recept
Bonyolult

Pillekönnyű szalagos fánk

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Csülkös bableves fejtett babból recept
Recept
Egyszerű

Csülkös bableves fejtett babból

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kinder tejszelet recept
Recept
Rafinált

Kinder tejszelet

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss receptek

Diós-almás gyümölcskenyér recept
Recept
Egyszerű

Diós-almás gyümölcskenyér

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pillekönnyű szalagos fánk recept
Recept
Bonyolult

Pillekönnyű szalagos fánk

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Csülkös bableves fejtett babból recept
Recept
Egyszerű

Csülkös bableves fejtett babból

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kinder tejszelet recept
Recept
Rafinált

Kinder tejszelet

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Házi halrudacska rizibizivel és tartármártással recept
Recept
Egyszerű

Házi halrudacska rizibizivel és tartármártással

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Sütőtökös-fahéjas csiga recept
Recept
Rafinált

Sütőtökös-fahéjas csiga

165 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.