Az eredeti halászlé recept recept
recept
Mester
Hal

Az eredeti halászlé recept

150 perc
10 adag
Átlagos
3.7
2020. 12. 16.

Elkészítés

  1. A halat (ponty helyett harcsát, kárászt, keszeget is használhatunk) megpucoljuk. A pikkelyes pontyot filézőkéssel, az utolsó farki pikkely alatt benyúlva oldal irányban mozgatva a test mellett elvágjuk a pikkelytokokat, és leemeljük a kabátját.
  2. A hal bőre mindkét esetben a halon marad. A halat belezzük, ikrát/tejet, májat külön rakjuk. (Vigyázni kell az epehólyagra!) A fejet levágjuk, a halat kifilézzük. Kopoltyú, szem, keserű fog nem maradhat a halban, azokat eltávolítjuk.
  3. A lábosba alulra rakjuk a fölkarikázott makói hagymát, majd a hal fejét, az úszókat és a csontot. Felöntjük 4 liter vízzel, és kb. 2 órán át lassú tűzön főzzük, míg a fej, a csontok teljesen szét nem esnek.
  4. Főzés vége előtt 30 perccel az elpárolgott vizet pótoljuk. Ezután átpasszírozzuk. Passzírozás után tilos vizet adni a leveshez! Az alapléhez hozzáadjuk az édesnemes paprikát, majd felforraljuk.
  5. Ezután belerakjuk az előzőleg besózott haldarabokat, a belsőséget, és 10 percig főzzük. Kóstolás után sózzuk, ha szükséges.

Mindmegette tipp: A mennyiséget megfelezhetjük, sőt akár negyedadagot is készíthetünk belőle. A megadott mennyiségből bográcsban javasolt megfőzni a halászlevet.

VIDEÓN MUTATUNK TOVÁBBI HÁROM HALÁSZLÉ RECEPTET

 

Megjegyzés
Sokféle recept alapján főztem eddig én is a halászlét, mindig egyszerűsítve, míg végül ráakadtam az eredeti receptre. Ezt a receptet mindenkinek bátran merem ajánlani, az igazi magyar étel elkészítéséhez nincs szükség semmiféle sallangra, hókuszpókuszra, a maga nemes egyszerűségében verhetetlen. A receptet Sipos Iván küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

3.7 / 5

11 értékelés

Ajánljuk még

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal
Recept
Mester

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal

120 perc
|
10 adag
|
Költséges
Wellington-bélszín zöldborsmártással
Recept
Mester

Wellington-bélszín zöldborsmártással

120 perc
|
6 adag
|
Költséges
Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Egyszerű

Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti

100 perc
|
4 adag
|
Költséges
Lazac tejszínes-gombás mártásban
Recept
Egyszerű

Lazac tejszínes-gombás mártásban

35 perc
|
4 adag
|
Költséges
Tárkonyos harcsaraguleves
Recept
Egyszerű

Tárkonyos harcsaraguleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Halászlé ikrával és gyufatésztával
Recept
Egyszerű

Halászlé ikrával és gyufatésztával

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Hasonló receptek

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal recept
Recept
Mester

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal

120 perc
|
10 adag
|
Költséges
Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Egyszerű

Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti

100 perc
|
4 adag
|
Költséges
Tolnai halászlé recept
Recept
Bonyolult

Tolnai halászlé

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető

Friss receptek

Tortillapizza recept
Recept
Egyszerű

Tortillapizza

10 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Gluténmentes gofri gyümölcssalátával recept
Recept
Egyszerű

Gluténmentes gofri gyümölcssalátával

65 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Tortilla recept
Recept
Egyszerű

Tortilla

40 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Waldorf-saláta recept
Recept
Egyszerű

Waldorf-saláta

15 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Strandos lángos recept
Recept
Rafinált

Strandos lángos

100 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kakaós gofri fűszeres meggyel recept
Recept
Egyszerű

Kakaós gofri fűszeres meggyel

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.