Halászlé, ahogyan Nani készíti  recept
recept
Rafinált

Halászlé, ahogyan Nani készíti

120 perc
0 adag
Megfizethető
4.2
2018. 11. 21.

Elkészítés

  1. A haldarabokat alaposan megtisztítjuk, átmossuk, ügyelünk arra, hogy a halfejben ne maradjon benne a keserűfog, mert attól keserű lesz az étel.
  2. A zsíron kissé lepirítjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, rátesszük a halfejeket, a halfarkakat, az apróhalat és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje. Belehelyezzük a lébe az apró kockára felvágott burgonyát, a hegyespaprikát, 2 db cseresznyepaprikát, sózzuk és beleszórjuk mindkét fajta pirospaprika felét. Jól összekeverve erős tűzön forralni kezdjük. Forrástól számítva, fedő alatt mintegy három órán át forraljuk úgy, hogy állandóan bugyogjon a teteje. Időnként alaposan megkeverjük, hogy a hús teljesen lefőjön a halcsontról, szükség esetén pótoljuk az elfőtt vizet.
  3. Amíg az alaplé készül, egyforma, körülbelül 1 cm-es szeletekre felszeleteljük a haltörzset. A halszeleteket átmossuk, szárazra töröljük és besózzuk, a belsőséget szintén jól átmossuk és szűrőbe téve hagyjuk lecsepegni. Amikor az alaplé elkészült, közepes lyukú tésztaszűrőn átszűrjük úgy, hogy a sűrűjét belemerjük a szűrőbe, fakanállal nyomkodjuk, lassan merve rá a hallevet. A leszűrt halászlé alapot a megmaradt cseresznyepaprikával visszatesszük forrni, de most már lassú tűzön.
  4. Külön edénybe kiveszünk a léből 3-4 deciliternyit, ebbe belekeverjük a maradék pirospaprikát, és csomómentesre keverve hagyjuk egyet forrni. Beleöntjük a halászlébe. Amikor a lé felforrt, óvatosan helyezzük bele a halszeleteket és a belsőséget.Hagyjuk ismét felforrni (ilyenkor keverni már nem szabad, nehogy a halszeletek eltörjenek), 5 percnyi forralás után vegyük le a tűzről, forrón tálaljuk.

Batyus halászlé >>>

Fehérboros dunai halászlé >>>

Megjegyzés
Aki szereti (én igen), főtt tésztával tálalhatja. A receptet és a fotót Nani küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

4.2 / 5

5 értékelés

Ajánljuk még

Ropogós halfalatkák
Recept
Egyszerű

Ropogós halfalatkák

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Wellington-lazac
Recept
Egyszerű

Wellington-lazac

75 perc
|
4 adag
|
Költséges
Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal
Recept
Mester

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal

120 perc
|
10 adag
|
Költséges
Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Egyszerű

Halászlé, ahogy Gáspár Bea készíti

100 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kukoricabundás halszeletek burgonyasalátával
Recept
Mester

Kukoricabundás halszeletek burgonyasalátával

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Sült aranydurbincs
Recept
Egyszerű

Sült aranydurbincs

40 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Halszeletek sörtésztában
Recept
Egyszerű

Halszeletek sörtésztában

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Tárkonyos harcsaraguleves
Recept
Egyszerű

Tárkonyos harcsaraguleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Halászlé ikrával és gyufatésztával
Recept
Egyszerű

Halászlé ikrával és gyufatésztával

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Hasonló receptek

Sült aranydurbincs recept
Recept
Egyszerű

Sült aranydurbincs

40 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Bajai halászlé II. recept
Recept
Bonyolult

Bajai halászlé II.

60 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Zöldséges tepsis ponty recept
Recept
Egyszerű

Zöldséges tepsis ponty

95 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Rántott ponty hagymás burgonya salátával  recept
Recept
Egyszerű

Rántott ponty hagymás burgonya salátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Velencei halászlé recept
Recept
Mester

Velencei halászlé

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Gyors tejfölös halászlé cérnametélttel recept
Recept
Bonyolult

Gyors tejfölös halászlé cérnametélttel

30 perc
|
0 adag
|
Megfizethető

Friss receptek

Nok and cheese recept
Recept
Rafinált

Nok and cheese

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Fasírt recept
Recept
Egyszerű

Fasírt

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Frankfurti leves recept
Recept
Egyszerű

Frankfurti leves

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Epres-rebarbarás keksz  recept
Recept
Egyszerű

Epres-rebarbarás keksz

90 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Csőben sült zöldséges csirkemell recept
Recept
Egyszerű

Csőben sült zöldséges csirkemell

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Sajtos-sonkás gofri recept
Recept
Egyszerű

Sajtos-sonkás gofri

45 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Csirkés enchilada recept
Recept

Csirkés enchilada

45 perc
|
4 adag
Kéksajtkrémmel és pirított baconnel töltött gomba recept
Recept
Egyszerű

Kéksajtkrémmel és pirított baconnel töltött gomba

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Hagyományos cseresznyebefőtt recept
Recept
Egyszerű

Hagyományos cseresznyebefőtt

70 perc
|
3 adag
|
Megfizethető
Piskóta alaprecept
Recept
Egyszerű

Piskóta alaprecept

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Egyszerű büfés lángos  recept
Recept
Bonyolult

Egyszerű büfés lángos

90 perc
|
4 adag
|
Olcsó

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.