
recept
Egyszerű
Hagyományos túrógombóc
Hozzávalók
Elkészítés
- A túrót összekeverjük a tojásokkal és a búzadarával, a cukorral és a citrom lereszelt héjával, majd minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
- Ezután nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk a masszából, és enyhén sós, forró vízben kifőzzük. Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, onnan számítva 5 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük mindet.
- Az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd a porcukorral elkeverjük, és a kifőtt gombócokat beleforgatjuk. Porcukorral megszórva, langyosan tálaljuk.
A legjobb túrógombóc receptek egy helyen >>>
ZABPELYHES TÚRÓGOMBÓC JOGHURTTAL >>>
EPRES TÚRÓGOMBÓC MANDULABUNDÁBAN >>>
Megjegyzés
Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András





















