
recept
Egyszerű



Hagyományos mákos nudli
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát alaposan megmossuk, és puhára főzzük. Meghámozzuk, áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
- Lisztezett felületen összedolgozzuk a liszttel, a tojással és egy kevés sóval. Kinyújtjuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, mindet rúddá sodorjuk, a rudakat falatnyi darabokra vágjuk.
- A nudlikat forrásban lévő sós vízbe tesszük, megvárjuk, hogy feljöjjenek a víz felszínére, és további néhány percig tovább főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük a nudlikat, és egy kevés felforrósított vajhoz adjuk, majd átforgatjuk.
- Összekeverjük a mákot, a porcukrot, valamint a megmosott citrom finomra reszelt héját, és a nudlira szórjuk. Azonnal tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A MÁKOS NUDLI:
Ajánljuk még
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb



















