A krumplilángoshoz első lépésként a felkockázott krumplit sós vízben megfőzzük, majd egy krumplinyomó segítségével még melegen átnyomjuk. Az áttört krumplit szétterítjük egy deszkán, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
Amikor a krumpli kihűlt, sózzuk, és hozzáadunk annyi lisztet, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Az egészet összedolgozzuk, majd rudat formálunk belőle, és körülbelül 1,5 ujjnyi szeletekre vágjuk.
Lisztezett deszkán egy sodrófával palacsintaszerű korongokra nyújtjuk, és mehet is a forró serpenyőbe mindenféle zsiradék nélkül. Mindkét oldalát lepirítjuk, és még melegen, fokhagymás olajjal lekenve tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a krumplilángos!
Megjegyzés
Zsiradék nélkül készül, egyszerű és laktató étel a krumplilángos.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.