A hagyományos gyümölcsleves elkészítéséhez először ízes, illatos fűszeralapot főzünk. A narancsokat alaposan megmossuk, a héjukat vékonyan lehámozzuk. Egy nagyobb fazékban kb. 5 dl vizet forralunk, hozzáadjuk a narancshéjat, a fahéjrudakat, a szegfűszeget, valamint a meghámozott, lereszelt gyömbért. Az egészet 5–10 percig forraljuk, majd leszűrjük, hogy egy tiszta, aromás fűszerlé maradjon.
A hagyományos gyümölcsleves alapjához a leszűrt fűszeres főzetet visszaöntjük a lábasba. Hozzáadjuk a megtisztított gyümölcsöket: a meggyet, a ribizlit és a cikkekre vágott epret. Hozzáöntjük a narancsok kifacsart levét is. Egy nagy csipet sóval és ízlés szerinti cukorral ízesítjük, majd felforraljuk.
Közben a pudingport simára keverjük 3 dl tejszínnel. Amikor a leves gyöngyözve forr, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a pudingos keveréket. Néhány perc alatt selymesre sűrítjük, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl a gyümölcsöket – amint besűrűsödik, azonnal levesszük a tűzről.
A hagyományos gyümölcsleves langyosra hűlve vagy hidegen a legfinomabb. Érdemes a hűtőbe tenni legalább 1 órára. Tálaláskor poharakba vagy mélyebb tálkákba szedjük a frissítő levest, és a maradék tejszínből vert habbal, valamint egy kevés friss gyümölccsel díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.