

recept
Rafinált


Hagymás rostélyos
5
Elkészítés
- A hagymás rostélyos elkészítéséhez elsőként a hússzeleteket mindkét oldalukon jól besózzuk, és hűtőben hagyjuk pihenni legalább 1 órát.
- A hagymát késsel vagy kézi gyalun vékony karikákra szeleteljük. A keményítővel alaposan átkeverjük, közben szétválasztjuk a karikákat. Ezután forró olajban kisebb adagokban ropogósra sütjük a hagymát. Ügyeljünk arra, hogy halványsárgán már vegyük ki az olajból, mivel később még sötétedni fog a színe. Még melegen megsózzuk, és félretesszük.
- Egy serpenyőt felhevítünk magas lángon. Egy kevés olajban oldalanként kb. 2-3 perc alatt lekérgezzük a marharostélyos szeleteket. Ezután visszavesszük a lángot közepesre, és a serpenyőbe dobunk 4 ek vajat, a megtört fokhagymát és a rozmaringot. A forró vajjal addig locsolgatjuk a húst, amíg a meghőmérséklet el nem éri a 45-50°C fokot.
- Ezután félretesszük a hagymás rostélyost, leöntjük a maradék vajjal, és hagyjuk pihenni legalább 5 percig. Ezután a serpenyőt visszatesszük közepes lángra. Beleöntjük a fehérbort, és felkaparjuk a letapadt pörzsanyagot. Hozzáadjuk a mustárt, ízesítjük borssal, simára keverjük, és a mártást visszaredukáljuk a felére.
- Levesszük a tűzről a serpenyőt és 1 ek felkockázott hideg vajat keverünk bele. Akkor jó a textúra, ha egy kanál hátulját vékonyan bevonja, és nem csúszik le róla. Ha túl sűrű, egy kis borral higítjuk, ha túl folyós, forraljuk még egy kicsit.
- Tálalásnál mártást kanalazunk a tányér aljára, ráhelyezzük a szeletekre vágott marharostélyost, és ráhalmozzuk a ropogós hagymát. A hagymás rostélyos köreteként sült burgonyagerezdeket ajánlunk.
Nézd meg videón, hogy készül a hagymás rostélyos:
Megjegyzés
Ha megtörik a mártás, 1-2 ek borral vagy vízzel higítsuk, és forraljunk rá egyet.
Ajánljuk még
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb
















