Az epres gyümölcstorta elkészítéséhez az eritritet pár perc alatt keverjük jó habosra keverjük az egész tojásokkal. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a forró vizet, és további 1-2 percig keverjük.
A kétféle lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásos-eritrites keverékhez, és óvatosan, fakanállal összeforgatjuk.
A gyümölcstortaformát kizsírozzuk és kilisztezzük, majd egyenletesen belesimítju a masszát. Ezután előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten, vagyis 175-180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve pár percig a formában hűlni hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.
A pudingport simára keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáadjuk a maradék tejhez, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután kevergetve langyosra hűtjük, majd egyenletesen a kihűlt tortára öntjük.
Az epret alaposan megmossuk, félbevágjuk, majd a pudingos tortára helyezzük.
A tortazselét összekeverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk a vizet. Ezután állandó kevergetés mellett felforraljuk, főzzük 1 percig, majd levesszük a tűzről és kevergetve langyosra hűtjük. Amikor a zselé langyosra hűlt, rákanalazzuk a gyümölcsre úgy, hogy mindenhol bevonja az epret a zselé.
Ezután az epres gyülölcstortát a hűtőbe hogy a zselé megdermedjen. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, majd úgy kínáljuk. El is készült a gyümölcstorta eperrel, aki cukorbeteg, bátran elkészítheti!
Megjegyzés
Ízlés szerint búza finomliszttel és cukorral is megsüthetjük ezt a retró gyümölcstortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.