
recept
Egyszerű


Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók
Az alaphoz:
A túrós réteghez:
A tetejére:
Elkészítés
- A gyümölcsös túrótorta elkészítéséhez összetörjük a zabkekszet, összekeverjük az olvasztott vajjal, és beletömködjük egy 22 cm-es átmérőjű tortaforma aljába. Fél órán át fagyasztjuk.
- A krémhez összekeverjük az áttört túrót a tejföllel, a citrom lereszelt héjával és citrom felének kifacsart levével, a porcukorral, a vaníliás cukorral. Beáztatjuk a zselatint hideg vízbe, majd kifacsarjuk, és kis meleg vízben feloldjuk. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk az ízesített túrókrémben, és berakjuk a hűtőszekrénybe.
- Közben a tejszínt habbá verjük. Ha a túrókrém már kezd kicsit szilárdulni, óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabot. A kész krémet rákanalazzuk az alapra, és elsimítjuk. Visszatesszük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk teljesen megdermedni. Végül cikkekre vágjuk, és friss gyümölccsel, zöld fűszerrel díszítjük.
Megjegyzés
Recept és fotó: Vidék Íze

















