Gyömbéres-újhagymás párolt hal recept
recept
Egyszerű

Gyömbéres-újhagymás párolt hal

30 perc
0 adag
Megfizethető
2014. 08. 05.

Elkészítés

Elkészítés: A fehérhúsú halfilét hosszában félbevágjuk, majd feltekerjük, és egy bambuszpálcával átszúrjuk.

A bambuszpárolót sütőpapírral kibéleljük, hogy a hal húsa ne tapadjun majd rá, beletesszük a haltekercseket. Vékonyra szeletelt újhagymával és chilipaprikával megszórjuk, kevés szójaszósszal és szezámmagolajjal meglocsoljuk.

A bambuszpárolót kevés forrásban lévő víz felé helyezzük, de mindig ügyelve rá, hogy a víz szintje ne érje el a pároló edény alját (csakúgy, mint amikor vízgőz felett olvasztunk pl. csokoládét). A vizet forralhatjuk wokban, de akár egy magasabb falu serpenyőben is, ez utóbbiban kb. egy ujjnyi is elegendő – de figyelnünk kell a víz pótlására! A hal gyorsan megpárolódik, elegendő hozzá 5-10 perc.

Miután elkészült, fekete szezámmaggal megszórva kínáltuk. Adhatunk mellé rizst vagy szintén gőzben párolt zöldségeket, fürjtojással töltött gombafejeket is.

Megjegyzés
A bambuszpároló használata bár távol áll a magyar konyhától, de nagyon jól ötvözhető, és alkalmazható a mindennapokban. Nem is gondolnánk, milyen egyszerű módon készíthetünk, szinte pillanatok alatt, több emeletnyi különböző, friss és egészséges párolt ételt. A bambuszpárolót a legtöbb ázsiai élelmiszerüzletben beszerezhetjük, mérettől függően már pár szár forintért is találunk 1 személyes darabot. Minél nagyobb, és minél több szintet tudunk belőle egymásra építeni, annál több ételt tudunk benne egyszerre elkészíteni. A tisztán tartása rendkívül egyszerű – célszerű meleg vízzel átöblíteni használat előtt és után, majd lehetőség szerint zárt, de mégis szellőző helyen tartani, ahol nem porosodik. Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Ricottás tortellini
Recept
Egyszerű

Ricottás tortellini

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Sárgabarack-krémleves tejszín nélkül
Recept
Bonyolult

Sárgabarack-krémleves tejszín nélkül

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Málnás-zabpelyhes kosár
Recept
Bonyolult

Málnás-zabpelyhes kosár

55 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Padlizsánsaláta quesadillával
Recept
Egyszerű

Padlizsánsaláta quesadillával

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Zöldséges tortilla
Recept
Egyszerű

Zöldséges tortilla

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Málnás kevert süti
Recept
Bonyolult

Málnás kevert süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss receptek

Ricottás tortellini  recept
Recept
Egyszerű

Ricottás tortellini

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Sárgabarack-krémleves tejszín nélkül recept
Recept
Bonyolult

Sárgabarack-krémleves tejszín nélkül

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Málnás-zabpelyhes kosár  recept
Recept
Bonyolult

Málnás-zabpelyhes kosár

55 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Padlizsánsaláta quesadillával recept
Recept
Egyszerű

Padlizsánsaláta quesadillával

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Zöldséges tortilla  recept
Recept
Egyszerű

Zöldséges tortilla

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Málnás kevert süti recept
Recept
Bonyolult

Málnás kevert süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.