Először a Grissini tésztájával kezdjünk dolgozni és utána a Carta di musicaval, mivel a grissininek több pihentetési idő kell. Viszont először a Carta di musicat süssük meg és csak utána a grissinit.
Az élesztőt langyos, cukros vízben feloldjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a magvakat, a sót és az olívaolajat. Az élesztőt hozzáadjuk a magvas liszthez, és alaposan összedolgozzuk. Mikor már szép sima a tészta, kevés liszttel megszórjuk, majd osszuk 8 egyenlő részre és konyharuhával letakarva 20 percig pihentessük.
A nyolc egyenlő részre osztott tésztából előveszünk egy gombócot és lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk: kb. 1 cm vastagra. Ezután csíkokat vágunk belőle. Egy gombócból 10 db hosszú csíkot kell kapnunk. A csíkokat megsodorjuk kb 35 cm hosszúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és újabb 20 percig kelesztjük. Megnedvesítjük a felületét és megszórjuk a nagyszemű sóval. 220 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
Pihentetés közben elkezdhetünk a Carta di Musicán dolgozni. A lisztet és a sót összekeverjük majd a víz és az olívaolaj hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Nyugodtan maradhat egy kicsit ragacsos a tészta. Félretesszük pihenni 15-20 percig.
Pihentetés alatt hozzáláthatunk a fokhagyma mártogatós elkészítéséhez. A fokhagymát összezúzzuk és enyhén megpirítjuk az olívaolajon. Még mielőtt színt kapna felöntjük tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint szerecsendióval fűszerezzük. Mártás sűrűségűre forraljuk. Ha kész, levesszük a tűzről és finomra vágott petrezselymet adunk hozzá.
A pihentetett tésztát elővesszük, kettéosztjuk és mint a rétest kihúzogatjuk olyan nagyságúra, mint a sütőtepsi (értelemszerűen két sütőtepsit használjunk). A tészta vastagsága 1mm legyen. A tepsibe sütőpapírt tesszük, óvatosan ráemeljük a tésztát és eligazgatjuk.
A tepsiben vágjuk meg a tésztát pizzavágó korong segítségével. Háromszögeket vágunk, melyek talpa kb 10 cm a szárai pedig 8-8 centi hosszúak. A tésztát megnedvesítjük és a magokkal megszórjuk. A sodrófával vagy kézzel picit belenyomkodjuk a magokat, hogy ne essenek le róla. A sütőt 200 fokra melegítjük és ropogósra sütjük 10-12 perc alatt.
A fokhagymás mártogatóst kis tálkába halmozzuk és a vágódeszkára helyezzük. A tetejére egy rozmaringszálat teszünk, amire egész olajbogyókat húzunk (egy fekete, egy zöld mintázatban).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.