
recept
Egyszerű
Grillezett hekkfilé lilakáposzta-salátával
Hozzávalók
Tápérték(1 adag)
Elkészítés
- Először elkészítjük a salátát. A lilakáposztát felcsíkozzuk, majd elkeverjük az összevágott paradicsommal és paprikával, valamint a felkockázott vöröshagymával. Ezután hozzákeverjük az olívabogyót, valamint 1 evőkanál salátához való olívaolajat és néhány csepp citromlevet.
- Ha elkészültünk a salátával, kezdhetjük a halat! Célszerű elektromos grillsütőn vagy tűzhelyen is használható grill edényben készíteni. A halat lecsepegtetjük, majd 2 gerezd zúzott fokhagymával, valamint ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Eztán a zablisztet elkeverjük a pirospaprikával, és megforgatjuk benne a halat. Az edény alját megkenjük olívolajjal, majd belehelyezzük a halat.
- Összecsukható grillsütő esetén 5 perc alatt 180 C-on, tűzhelyen oldalanként 3-4 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Ortutay88 küldte. Köszönjük!











