
recept
Egyszerű
Grillcsirkés köles egytál
Hozzávalók
Elkészítés
- A kölest folyó víz alatt átmossuk, megpirítjuk 1-2 ek olajon, majd forrás után kis lángon megfőzzük az alaplében.
- Közben apróra vágjuk a lilahagymát és a kaliforniai paprikát. Elfelezzük mindkettőt, majd olajon először megdinszteljük a fele hagymát, majd hozzáadjuk a fele paprikát is. A fokhagymát is felaprítjuk és egy kávéskanál kurkumával a meleg ételhez keverjük.
- A grillcsirkét elválasztjuk a bőrétől és kicsontozzuk. A húst tetszőleges szeletekre vágjuk, majd hozzáadjuk az ételhez.
- A kölest villával átmozgatjuk, és először a meleg, majd a maradék hideg alapanyagokat (lilahagyma, paprika) is hozzáadjuk, végül belekeverjük a magjától elválasztott és kis kockákra darabolt avokádót. Leöntjük citromlével, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
PAPRIKÁS KRUMPLI KÖLESSEL>>>
PAPRIKÁS KÖLESRIZOTTÓ>>>
KÖLESBÉLES>>>
Megjegyzés
Tipp: ha szereted a zöldborsót, nyugodtan önthetsz hozzá egy keveset!











