
recept
Mester

Grill burger
hamburgerburgergrillalapanyagtípusalkalomAllergénekamerikaiBográcsos ételekebéd-vacsora otthonraFőételekGlutént tartalmazó gabonafélékgrillJELEZD PIPÁVAL, HA NEVEZNÉL A RECEPTEDDEL A „NAGY NYÁRI RECEPTVERSENY" JÁTÉKBAjellegmagyarMarha-és borjúhúsos ételeknemzetiség, országNyáristílusszénhidrátVersenyek
Hozzávalók
A hagymalekvárhoz:
A húspogácsához:
A burgerhez:
A szószhoz:
Elkészítés
- A grill burgehez először elkészítjük hagymalekvárt: a lila hagymát felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk majd a cukorral karamellizáljuk. Amikor levet ereszt, hozzáadjuk a vörösbort, a kakukkfüvet és a babérleveleket. Ha elfőtte a levét és már sűrű, lekvárszerű, belekeverjük a balzsamecetet.
- A húspogácsához összegyúrjuk a darált húst és a faggyút, 8 egyenlő részre osztjuk és golyókat formálunk belőle. Sütés előtt frissen sózzuk, borsozzuk és a kezünkkel kilapítgatjuk. Faszenes grillen mindkét oldalukat 2-2 percig sütjük.
- A húspogcsára ráteszük a hagymalekvárt és 2-2 szelet cheddar sajtot.
- A bacon szeleteket megpirítjuk, amikor már majdnem ropogós ráöntjük a juharszirupot.
- A szószhoz összekeverjük a majonézt, a ketchupöt, a worchester szószt, az osztriga szószt, a tabascót, ízesítjük a reszelt fokhagymával és a borssal.
- Tálaláshoz a burger zsemléket vajon lepirítjuk. Félbevágjuk, megkenjük a bucik mindkét oldalát a szósszal. Az alsó részére mehet a saláta, a húspogácsa (amin már ott a hagymalekvár és az olvadt sajt), a pirított bacon, a paradicsomkarikák és végül rátesszük a buci tetejét.



















