
recept
Egyszerű

Granola
5
Hozzávalók
Elkészítés
- A granola elkészítéséhez egy tálba tesszük a zabpelyhet, és a magvakat: a diót, a mogyorót, a napraforgómagot (vagy ízlés szerint más magokat).
- Ráöntjük a mandulakrémet, természetes édesítőként a datolyapasztát (vagy akár mézet is használhatunk) és a vaníliaőrleményt (vanília helyett pl. fahéj is nagyon jó). Összedolgozzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk - minél vékonyabb rétegben kenjük, annál ropogósabbra sül.
- 160 fokon 25 percig sütjük.
- Miután a házi granola kihűlt, hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöt. Mi most sárgabarackot és vörösáfonyát használtunk, de pl. mazsolával vagy asztalt szilvával is nagyon finom.
Nézd meg a granola elkészítését videón is:
Megjegyzés
Tipp: Ha extra ropogós granolát szeretnél, sütés közben egyszer keverd át a tálcán.
Ajánljuk még
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb





















