
recept
Bonyolult
Gombával töltött pisztráng
Hozzávalók
Elkészítés
- A töltelékhez a hagymát és a szalonnát felkockázzuk, a gombát felszeleteljük. A szalonna kiolvasztott zsírján a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük, és kb. 10 percig pároljuk. Ezután megszórjuk egy kevés aprított petrezselyemzölddel és kakukkfűvel, valamint a zsemlemorzsával. Néhány percig pirítjuk, majd kissé hűlni hagyjuk.
- A pisztrángot megmossuk, megszárítjuk, belülről megsózzuk, és megtöltjük a gombás keverékkel. Tepsibe vagy sütőtálba fektetjük, citromlével megcsepegtetjük, és melléhalmozzuk a fennmaradt tölteléket. A pisztrángra vajdarabokat teszünk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.10 percig sütjük. Ezután a hőfokot növeljük, és a halat további kb. 5 perc alatt készre sütjük. Kaporral díszítve, főtt vagy sült burgonyával tálaljuk.
Megjegyzés
A galuskák, metéltek és egyéb főtt tésztafélék mellett az édes vagy sós töltelékkel készített gombóc is népszerű étel.























