
recept
Egyszerű
Gombás–zöldséges tekercs
Hozzávalók
A töltelékhez:
A tésztához:
Elkészítés
- A gombás-zöldséges tekercs töltelékéhez a gombát és a paprikákat megmossuk, apróra vágjuk, a répát megtiszítjuk és lereszeljük. Összekeverjük, sóval és ízlés szerint zöldfűszerekkel ízesítjük, majd az olajon megpirítjuk.
- A tésztához egy tálban elkeverjük a rizslisztet, a köleslisztet, a keményítőt, az útimagfűhéjat és a sütőport. Hozzáadjuk a vizet, a citromlevet és alaposan összedolgozzuk. Kinyújtjuk és téglalap alakú darabokra vágjuk. (Ebből a mennyiségből kb. 5 darab lesz.)
- A tészta egyik felére halmozzuk a tölteléket, majd a két szélét behajtjuk és feltekerjük. Végül forró olajban kisütjük.
Megjegyzés
Mennyei finomság a gomba kedvelőknek.
























