
recept
Egyszerű
Gombás-zöldséges pizza
Hozzávalók
Elkészítés
- A póréhagymát vékonyan felszeleteljük. A brokkolit rózsáira szedjük. A sárgarépát megpucoljuk, majd vékonyan felszeleteljük. A gombát egy szűrűbe öntjük, és alaposan lecsepegtetjük.
- Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt pórét, majd addig pároljuk, míg alaposan összeesik, és egy kis színt kap. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, majd amikor elkészült, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
- A brokkolit és a sárgarépát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd szűrjük, lecsepegtetjük, és kihűtjük. A kihűlt póréhoz hozzáadjuk a tejfölt, majd botmixerrel pépesítjük. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána.)
- A pizzatésztát a papírral együtt kitekerjük, megkenjük a póréhagymás péppel, majd ráhelyezzük az előfőzött brokkolit, sárgarépát, és a gombát. Előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. 20 percig sütjük. Ekkor kivesszük a sütőből, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, majd visszatesszük pár percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
Megjegyzés
Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.























