A filézett harcsát egyenlő darabokra vágunk, megsózzuk. Az olajon kicsit megpirítjuk a lisztbe forgatott harcsadarabokat, majd kivesszük a zsiradékból, lecsepegtetjük.
Ugyanabban a serpenyőben megfonnyasztjuk a hagymát és a szétnyomott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkozott zöldpaprikát és az apróra vágott paradicsomot (használhatunk hámozott paradicsom konzervet is). Sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt paprikás-alapot készítünk. Felöntjük 5-6 ml vízzel vagy alaplével.
Mikor a hagyma kissé szétfőtt, a harcsát is hozzáadjuk, majd rövid ideig tovább főzzük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. A tejfölt elkeverjük, és hozzáöntjük a gombás harcsához. Nokedlivel tálaljuk.
Megjegyzés
Halat nem csak halászléként, esetleg rántott halként tehetünk asztalunkra az ünnepen. A harcsapaprikás is finom, ezen módon..
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.