
recept
Egyszerű

Gombamártás húsgombóccal, burgonyatallérokkal
Hozzávalók
Elkészítés
- Két darab lila hagymát apróra vágunk. Serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta, majd kivesszük és félretesszük.
- A megmaradt olajban kisütjük a vékonyra szeletelt burgonyákat, ha szükséges folyamatosan pótoljuk az olaj mennyiségét.
- A húsgombócokhoz a pirított hagyma egyik felét, a húst, sót, borsot, borókabogyót, a finomra reszelt sárgarépát és a fokhagymát összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhet, majd alaposan összedolgozzuk. Gombócokat formázunk és sós vízben készre főzzük.
- A gombákat csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd néhány perc múlva hozzákeverjük a maradék egy, cikkekre vágott lila hagymát és tovább pirítjuk.
- A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és a gombára öntjük, kiforraljuk.
- A félretett pirított lila hagyma másik felét tálalásnál szórjuk a gombócok tetejére.
Nézd meg videón, hogyan készül a húsgombóc pirított gombával és sült krumplival!
Megjegyzés
Glutén- és laktózmentesen készülő húsgombócok.
Ajánljuk még
Hasonló receptek
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb




















