
recept
Egyszerű
Goji bogyós-levendulás piskóta
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet és a tejfölt összekeverjük egy tálban. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét behűtjük. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot a tejes-tejfölös keverékbe keverjük, majd lassan adagolva hozzáadjuk a búzadarát is úgy, hogy a massza sűrű, de még enyhén folyós legyen. Kb. 30-50 percre félretesszük.
- Pihentetés után hozzáadjuk a felkockázott almát vagy körtét, a citrom reszelt héját, a goji bogyót, a levendulát és a mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és fellazítjuk vele a búzadarás keveréket.
- A masszát egy 15x20 cm-es, kivajazott sütőformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Még forrón meglocsoljuk a levendulasziruppal, és ízlés szerinti ehető virágokkal díszítjük.
Megjegyzés
A levendulaszirupot saját levendulából házilag készítettem, de a goji bogyó is saját termésből való. Bio boltban mindkettő kapható.
























